Čarobni prazniki po vaše

Nič ni lepšega od prazničnega vzdušja, ki z mestnih ulic zaide v naše domove, kjer mu lahko vsak izmed nas da svoj pečat. Poiščite navdih za vašo letošnjo okrasitev.

Tradicionalna okrasitev

Tris rdeče, srebrne in zlate barve nas vedno spomni na praznike, zato je ta barvna kombinacija prava za vse, ki obožujete tradicionalno okrasitev.

Smrečico okrasite s svetlečimi in mat okraski, ki se bodo v blišču lučk različno svetlikali, z vrha smrečice pa naj zažari božična zvezda. Smrečico še dodatno popestrite tako, da manjše škatlice (npr. za zdravila) zavijete v prelep zavijalni papir, nanje pritrdite vrvice in jih obesite na jelko. V gozdu naberite mah in ga razprostrite pod smrečico, na mah pa postavite jaslice.

Moderna dekoracija

Mora jelka res biti jelka ali ste odprti za moderno eksperimentiranje? Edino pravilo moderne okrasitve je namreč, da ni pravil.

Lestev, gozdno vejevje ali pa lepilni trakovi se lahko z malo domišljije kaj hitro spremenijo v praznično smrečico. Okrasite jo z origami okraski, vrtnimi lampijoni, z okraski v obliki snežink in dekoracijo prilagodite barvam, ki vladajo v vašem domu. Pa nič zato, če ste pristaš črne in bele. Tudi črno-beli prazniki so lahko čudovito čarobni.

Skandinavski pridih

Geometrijski vzorci, vsi barvni odtenki sive in les so sinonimi za skandinavsko estetiko. Če pogledate po svojem domu in obkljukate zgornje tri kriterije, vas do praznične okrasitve s skandinavskim pridihom loči le še korak.

Skandinavci so veliki ljubitelji ustvarjalnih projektov in prav doma izdelani okraski in dodatki v njihove domove vnašajo praznično toplino. V gozdu naberite smrekove vejice in storže ter jih posprejajte z belo barvo, kot da jih je ravnokar prekril prvi sneg. Smrečico okrasite s kombinacijo okraskov v obliki severih jelenov in zlatih božičnih krogel, nikar pa ne pozabite na novoletne lučke v topli rumeni svetlobi. Za piko na i prižgite še nekaj dišečih svečk.

Za več navdiha in prazničnih idej obiščite eno izmed Obi poslovalnic ali izdelke za praznično dekoracijo poiščite v aktualnem Obijevem katalogu

Naj bo 2018 polno malih in velikih projektov, s katerimi boste premikali svoje meje mojstrovalstva. Srečno!

Prijavite se na naše e-novice:

Izdelava spletne strani ▶▶ FUTURA